דלקת גרון נגיפית, מדוע היא מתרחשת וכיצד אפשר למנוע אותה?

כמה מאיתנו סובלים מדלקות בגרון באופן שוטף,בין אם מדובר בחילופי עונות או סתם דלקת מציקה באמצע הקיץ.
דלקת גרון נגיפית היא מחלה מאוד נפוצה המתקיפה אותנו בעיקר בן חילופי העונות ונחשבת לדלקת הגרון הנפוצה ביותר מבין כל הסוגים ולרוב היא עוברת ללא צורך בטיפול תרופתי.

לרוב התסמינים בדלקת גרון נגיפית יכללו:

א. כאבי גרון-הסובלים מדלקת גרון נגיפית לרוב יסבלו מכאבי גרון, מקושי בבליעה ובדיבור וצרידות משמעותית
ב. שיעול- הסובלים מדלקת גרון נגיפית יסבלו משיעול יבש,יתכן מאוד שבמהלך הדלקת יהיה גם שיעול עם ליחה לרוב זה קורה למי שמצונן ומושך את הנזלת אחורה
במקרים רבים תתכן נזלת שקופה או צהובה
חום- בדלקת גרון נגיפית נדיר מאוד שיופיע חום אך עדיין יתכן הופעת חום לא גבוה מדי.

אז מה גורם לנו לסבול מדלקות גרון?

הגורם הנפוץ ביותר הינו נגיפי דרכי האוויר – אשר גורמים בין היתר לצינון, דלקות אוזניים ומחלות נוספות המערבות את דרכי האוויר העליונות
נגיף השפעת – נגיף השפעת יכול לגרום להופעת דלקת גרון, ובמקרים אלה יופיעו בנוסף לכאבי הגרון תסמינים אופייניים לשפעת כמו חום וכאבי שרירים.

ישנם עוד מספר גורמים אך הם פחות רלוונטים למאמר זה .

כיצד מטפלים בדלקת גרון?

בדלקת גרון נגיפית לרוב לא יתנו טיפול תרופתי ויעדיפו לתת לדלקת לעבור לבד במקרים מסויימים יטפלו תרופתית בדלקת בהתאם לגורם.

כיצד אפשר למנוע דלקת גרון?

אי אפשר למנוע לחלוטין דלקת גרון נגיפית תמיד יש סיכוי שהיא תופיע אך ישנה דרך להפחית אותה , על מנת להפחית את הסיכוי לחלות אנו נרצה לחזק את המערכת החיסונית שלנו.

כיצד אפשר לחזק מערכת חיסונית?

מי מאיתנו לא שמע על שום-
"האנטיביוטיקה של הטבע", אכלו שן שום חיה כ3 פעמים בשבוע! את שן השום אפשר לאכול כמעט בכל אופן העיקר לא לבשל אותה כלומר אפשר לכתוש את השום ולהוסיף לטחינה ,סלטים וכו' העיקר שהשום טרי.
בנוסף לכך נרצה גם להעלות את רמת ויטמין ה-C פעם ביום אכלו פרי הדר- לימון תפוז קלמנטינה אשכוליות.

שימו לב כי מאמר זה אינו בא להחליף ייעוץ רפואי.